Pikantny makaron wegetariański
Pikantny makaron wegetariański może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.73 za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga imbiru, papryki, dymki i kasztanów wodnych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Pikantna Sałatka Warzywna, Pikantne ziołowe szaszłyki z kurczaka i warzyw, oraz Makaron Wegetariański Soba.
Instrukcje
Włożyć makaron do dużej miski, przykryć wrzącą wodą na 4 minuty, następnie odcedzić i szybko spłukać zimną wodą.
W międzyczasie wymieszać sos sojowy, sok pomarańczowy i skórkę z cukrem i mąką kukurydzianą i odstawić.
Rozgrzać olej w woku, dodać imbir i czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodać sherry i paprykę i smażyć jeszcze minutę. Wrzucić resztę warzyw, z wyjątkiem kasztanów wodnych i dymki i smażyć przez kolejne 3 minuty.
Wymieszać w wodzie kasztany i dymki, zachowując kilka dymki do dekoracji.
Dodać sos i makaron i mieszać smażyć na gorąco.
Posypać pozostałą dymką i podawać prosto z woka.