Pikantny makaron w stylu azjatyckim z małż
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pikantnego makaronu w stylu azjatyckim z małż. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Jeśli masz małże, wodę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron w stylu azjatyckim z pikantnym sosem orzechowym, Pikantne małże na parze z chińskimi brokułami i makaronem Pancit, oraz Wieprzowina i makaron po azjatycku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając; dobrze odcedzić. Powrót do tego samego garnka; wymieszać z 1 łyżką oleju sezamowego. Makaron podzielić między płytkie miseczki; przykryć i ogrzać.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodaj paprykę, cebulę, czosnek, imbir i suszoną paprykę czerwoną. Sauté, aż papryka zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę wody, ocet i sos sojowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże. Przykryć garnek i gotować, aż małże otwarte, o 10 protokół (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Łyżka małży i sos do makaronu.
Posypać kolendrą i podawać.