Pikantny kurczak z bazylią tajską (Gkai Pad Gka-prow)

Przepis Pikantny tajski kurczak bazyliowy (Gkai Pad Gka-prow) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, szalotki, tajska bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo, Pikantny Tajski Kurczak Z Bazylią, oraz Pikantny Tajski Kurczak Z Bazylią.
Instrukcje
Zacznij od włożenia kawałków kurczaka do robota kuchennego. Pulsuj mięso 8 lub 9 razy. Nie zamieniaj mięsa w pastę. Chcesz czegoś grubszego niż mielone mięso. To sprawi, że dużo powierzchni mięsa do kontaktu z aromatycznym sosem.
Podgrzać wok lub bardzo dużą patelnię, aż jego powierzchnia jest prawie dymiące gorąco. Zawirować w oleju, aby pokryć powierzchnię woka. Powinno to â € œdance†i trochę migotać, jeśli patelnia jest odpowiednio ogrzewana. Wymieszać z czosnkiem i szalotką. Mieszać w sposób ciągły, aby utrzymać je przed spaleniem. Chociaż jest dobrze, jeśli trochę pokolorują.Prawie natychmiast dodaj kurczaka. Wymieszać-smażyć mieszaninę 1 do 2 minut. Kiedy kurczak zaczyna zmieniać kolor, ale nie gotowane przez całą drogę jeszcze wrzucić chili i liści wapna kaffir.
Posypać czarną sosem sojowym i smażyć przez kolejne 30 sekund. Doprawić do smaku sosem rybnym.Po ugotowaniu kurczaka wymieszać ze świeżą bazylią i dobrze wrzucić. Smażyć jeszcze minutę, aż bazylia zwiędnie.
Posypać czerwoną papryką i przełożyć do naczynia.
Podawać z ryżem gotowanym na parze i małą miseczką sosu rybnego z unoszącymi się w nim plasterkami chili i kilkoma klinami limonki z boku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.