Pikantny kurczak w sosie pomarańczowo-Chipotle

Pikantny kurczak w sosie pomarańczowo-Chipotowym to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz mielony kminek, pomarańczową marmoladę, paprykę chipotle w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane skrzydełka z kurczaka z pikantnym sosem Chipotle i sosem do maczania z sera pleśniowego-jogurt, Chipotle grillowane udka z kurczaka z pikantnym sosem Tomatillo, oraz Spicy Chipotle - Orange Squash.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki i 1 łyżeczkę soli w dużej plastikowej torbie do przechowywania.
Dodać kurczaka, podrzucając do płaszcza. Uszczelnić i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Połącz marmoladę i kolejne 3 składniki w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z czarnym pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli; gotować 2 protokół. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Rozgrzej grill na średnim ogniu (350 do 400).
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Kurczak z grilla, przykryty pokrywką z grilla, od 5 do 8 minut z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony.