Pikantny Kurczak Sauté

Pikantny Kurczak Sauté
Pikantny kurczak Sauté może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 203 kalorie, 36g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka połówek piersi kurczaka, cebula w proszku, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Czerwona Papryka Saute, Kurczak I Szparagi Sauté, oraz Kurczak i morela Saute.

Instrukcje

1
Umieść chili w proszku, czosnek w proszku, cebula w proszku, kminek, sól (jeśli używasz) i ziele angielskie (jeśli używasz)w worku na suwak wielkości galonów i uszczelnić torbę. Wstrząsnąć torebkę, aby dokładnie połączyć przyprawy. (Uwaga: zwykle pomijam cebulę w proszku i umieścić w około 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego. Podoba mi się to najbardziej!).2
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Chili W ProszkuChili W Proszku
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
SólSól
2
Umieść połówki piersi kurczaka, jedna po drugiej, między dwoma arkuszami woskowanego papieru lub folii i wybijaj je kilkoma uderzeniami młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aby miały nawet 1/2 cala grubości. Zdejmij papier. (Każda porcja powinna wynosić około 6 uncji, więc jeśli połówki piersi są duże, pokrój je na pół wzdłuż.).3
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Umieść kawałki kurczaka w torbie z przyprawami, zapieczętuj i wstrząśnij, aż kurczak zostanie pokryty mieszanką przypraw. Odłóż torbę.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
PrzyprawyPrzyprawy
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Rozgrzać olej w bardzo głębokiej patelni 12 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kawałki kurczaka i gotować, aż lekko rumiane na pierwszej stronie, 4 do 5 protokół. Obróć kurczaka i gotować, aż nie będzie już różowy w środku, kolejne 4 do 5 minut.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
6
Kurczaka przełożyć na półmisek i podawać.6 sałatka byłaby świetna obok. Moja rodzina ulubionym jest głęboko rumiane ziemniaki (głęboko rumiane ziemniaki) i kukurydza.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
KukurydzaKukurydza
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn