Pikantny Kurczak Po Baskijsku
Pikantny kurczak w stylu baskijskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.47 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwki, piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Po Baskijsku, Udka z kurczaka z pikantnym baskijskim " ketchupem, oraz Pikantny kurczak Baskijski z ryżem szafranowym.
Instrukcje
Połączyć paprykę i pieprz; posypać równomiernie kurczaka.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół.
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund. Odwróć kurczaka.
Dodać oliwki i pomidory na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut.
Wyjąć kurczaka z patelni. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Posypać prosciutto i pietruszką.