Pikantny kurczak cacciatore
Pikantny kurczak cacciatore może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 54 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ilości sos pomidorowy, pietruszka flatleaf, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej w głębokiej, żaroodpornej patelni, która jest wystarczająco duża, aby zmieścić kurczaka w jednej warstwie. Przyprawić kawałki kurczaka na całej powierzchni, następnie umieścić patelnię na płycie i gotować na średnim ogniu przez 7-10 minut z każdej strony, aż dobrze rumiane. Wyjąć kurczaka łyżką szczelinową i odłożyć na bok.
Dodać paprykę i chili na patelnię (powinno być jeszcze dużo tłuszczu w nim) i gotować przez 10 minut, aż mięknie i zaczyna brązowieć na brzegach.
Wlać nadmiar tłuszczu, następnie wlać wino i dobrze mieszać przez 1-2 min, ponieważ pęcherzyki. Przełóż sos pomidorowy na patelnię i ponownie wymieszaj.
Dodaj trochę wody (do 150 ml), aby uzyskać gęstą, lejącą konsystencję. Kurczaka Nestle do sosu i roztrzepać z oliwkami. Przykryć, piec 30 min, a następnie odkryć i gotować 15-20 min więcej, aby umożliwić kurczaka do chrupiące. Odcedzić tłuszcz, który wypłynął na powierzchnię, rozsypać pietruszką i podawać z ryżem, puree ziemniaczanym lub polentą.