Pikantny Kurczak

Pikantny kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać kapary, czosnek, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Pikantny Kurczak, oraz Pikantny Dip Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, aż złoty kolor, o 5 minut na stronie.
Wyjmij patelnię z ognia. Wymieszać czosnek, oliwki, 3 łyżki natki pietruszki i kapary.
Dodaj wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i dusić, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Przenieść mieszaninę kurczaka na talerz. Polać sosem.
Posypać pozostałą 1 łyżką pietruszki i podawać.
Połącz olej i pokruszone płatki czerwonej papryki w dużym rondlu. Gotować na małym ogniu, aż termometr włożony do rejestrów oleju 180 stopni F, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 2 godzin.
Przenieść płatki oleju i pieprzu do butelki 4 uncji. Zamknij pokrywę. Przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.