Pikantny Kompot Wiśniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj Pikantny kompot wiśniowy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 9 i kosztuje 75 centów za porcję. 99 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, rozmarynu, miodu i orzechów włoskich. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Cherry Semifreddo z kompot wiśniowo-cynamonowy, oraz Wieprzowina z pikantnym kompot pigwy.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i gotować je, aż po prostu zaczną kolorować na krawędziach, o 2-3 protokół. Wymieszać kilka razy podczas gotowania.
Dodać orzechy włoskie, rozmaryn i wiśnie i wymieszać wszystko, aby połączyć. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, aż wiśnie będą miękkie, o 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać trochę czarnego pieprzu i posolić.
Wlać Porto, wino, kirsch lub cassis i miód i ponownie wymieszać. Gotuj powoli, aż zmiękczające wiśnie i płyn ugotują się do syropowej konsystencji.