Pikantny gulasz wieprzowy z ciecierzycą i kiełbasą

Pikantny gulasz wieprzowy z ciecierzycą i kiełbasą
Pikantny gulasz wieprzowy z ciecierzycą i kiełbasą wymaga z grubsza 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.64 za porcję. To danie główne ma 378 kalorii, 29g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 723 osoby. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest idealny do Zima. Mieszanka wody, kiełbasa linki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pikantny gulasz orzechowy z ryżem i ciecierzycą, Gulasz wieprzowy z ciecierzycą i słodkimi ziemniakami, oraz Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kawałki łopatek wieprzowych posmarować oliwą z oliwek, posypać solą: 
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, brązowymi kawałkami łopatki wieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Jeśli jest tłusta strona do kawałka wieprzowiny, umieścić tę stronę w dół na patelni, aby pomóc renderować tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Posypać trochę soli na wieprzowinę, jak gotuje. Raz rumiane, odstawić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podsmaż cebulę, marchew, czosnek: gdy kawałki wieprzowiny są rumiane i zostały usunięte z patelni, odcedzić wszystkie, ale kilka łyżek tłuszczu z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj posiekaną cebulę i marchew na patelnię. Dobrze wymieszać i zeskrobać wszelkie kawałki z dna garnka. Gotować na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać posiekany czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Dodać rumianą wieprzowinę, kiełbasę, pomidory, wodę, papryki, sól, następnie dusić 2 godziny: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Dodaj wieprzowinę, kiełbasę, pokruszone pomidory i wodę, a następnie wymieszaj, aby połączyć. Mieszać w różnych paprikas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
10
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez co najmniej 2 godziny, lub aż łopatka wieprzowa topi się w ustach przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
12
Kiełbasę pokroić i wrócić do garnka, dodać ciecierzycę, natkę pietruszki: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Kiełbaski wyjąć z garnka i pokroić na kawałki, a następnie powrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Dodaj ciecierzycę i pietruszkę, dobrze wymieszaj i dostosuj sól do smaku. Gotować przez 5 minut dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Wyśmienite serwowane z chrupiącym chlebem i czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon
Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon
Cabernet Knights Valley 2015 jest głęboko zabarwiony i pełen aromatów pokruszonych jeżyn, pikantnej ciemnej śliwki i dzikiej maliny. Złożone warstwy przypraw i czekolady na podniebieniu są oprawione w bogate, aksamitne taniny o długim, utrzymującym się wykończeniu. Ciesz się wędliną, pizzą z kurczaka z grilla, grillowanym stekiem z żeberek z pieczarkami i pieczoną wieprzowiną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia30
Magazyn