Pikantny gulasz wieprzowy z ciecierzycą i kiełbasą
Pikantny gulasz wieprzowy z ciecierzycą i kiełbasą wymaga z grubsza 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.64 za porcję. To danie główne ma 378 kalorii, 29g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 723 osoby. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest idealny do Zima. Mieszanka wody, kiełbasa linki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pikantny gulasz orzechowy z ryżem i ciecierzycą, Gulasz wieprzowy z ciecierzycą i słodkimi ziemniakami, oraz Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki łopatek wieprzowych posmarować oliwą z oliwek, posypać solą:
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, brązowymi kawałkami łopatki wieprzowej.
Jeśli jest tłusta strona do kawałka wieprzowiny, umieścić tę stronę w dół na patelni, aby pomóc renderować tłuszczu.
Posypać trochę soli na wieprzowinę, jak gotuje. Raz rumiane, odstawić do miski.
Podsmaż cebulę, marchew, czosnek: gdy kawałki wieprzowiny są rumiane i zostały usunięte z patelni, odcedzić wszystkie, ale kilka łyżek tłuszczu z patelni.
Dodaj posiekaną cebulę i marchew na patelnię. Dobrze wymieszać i zeskrobać wszelkie kawałki z dna garnka. Gotować na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć.
Dodać posiekany czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodać rumianą wieprzowinę, kiełbasę, pomidory, wodę, papryki, sól, następnie dusić 2 godziny:
Dodaj wieprzowinę, kiełbasę, pokruszone pomidory i wodę, a następnie wymieszaj, aby połączyć. Mieszać w różnych paprikas.
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez co najmniej 2 godziny, lub aż łopatka wieprzowa topi się w ustach przetargu.
Kiełbasę pokroić i wrócić do garnka, dodać ciecierzycę, natkę pietruszki:
Kiełbaski wyjąć z garnka i pokroić na kawałki, a następnie powrócić do garnka.
Dodaj ciecierzycę i pietruszkę, dobrze wymieszaj i dostosuj sól do smaku. Gotować przez 5 minut dalej.
Wyśmienite serwowane z chrupiącym chlebem i czerwonym winem.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon]()
Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon
Cabernet Knights Valley 2015 jest głęboko zabarwiony i pełen aromatów pokruszonych jeżyn, pikantnej ciemnej śliwki i dzikiej maliny. Złożone warstwy przypraw i czekolady na podniebieniu są oprawione w bogate, aksamitne taniny o długim, utrzymującym się wykończeniu. Ciesz się wędliną, pizzą z kurczaka z grilla, grillowanym stekiem z żeberek z pieczarkami i pieczoną wieprzowiną.