Pikantny Gulasz Jagnięcy

Pikantny Gulasz Jagnięcy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego pudełka z przepisami, pikantny gulasz z jagnięciny może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z prostych przepisów wymaga pasilla chiles, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebuli i czosnku. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Zima. 352 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Pikantny gulasz jagnięcy z dyni, Zimowy gulasz jagnięcy z pikantną kiełbasą, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Jagnięcinę posmarować ze wszystkich stron: osuszyć ręcznikiem papierowym. Suszenie jagnięciny w ten sposób najpierw pomoże jagnięcinom brązowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym, ciężkim, jednostronnym garnku, takim jak holenderski piekarnik, na średnim ogniu. Gdy garnek jest gorący, dodaj kawałki jagnięciny partiami, uważając, aby ich nie tłoczyć. Gotować, obracając w razie potrzeby tak, aby kawałki jagnięciny brązowały równomiernie ze wszystkich stron, przez 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podsmażyć cebulę, paprykę, chiles, czosnek: przywrócić garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj cebulę, suszoną paprykę i czerwoną paprykę i wymieszaj, aby pokryć olejem w garnku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać czosnek i gotować 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Dodać Garni bukiet z pietruszki, tymianek, liść laurowy: dodać Garni bukiet poprzez umieszczenie pietruszki, tymianek i liść laurowy w środku dwukrotnie na placu gazę. Zbierz końce i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Dodać przyprawy, pomidory, jagnięcinę, bulion, rodzynki, zioła, dusić i gotować: wymieszać z papryką, kminkiem i kardamonem i gotować przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Dodać puréed (lub gotowane pomidory umieścić przez młyn żywności) pomidory, jagnięcina, bulion z kurczaka, rodzynki i Garni bukiet. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ciepło do niskiego. Gotować, częściowo przykryte, przez około 3 godziny, lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
11
Podawać na kuskusie lub ryżu (opcja bezglutenowa).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Pendulum Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn