Pikantny Gulasz Jagnięcy

Pikantny Gulasz Jagnięcy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego pudełka z przepisami, pikantny gulasz z jagnięciny może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z prostych przepisów wymaga pasilla chiles, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebuli i czosnku. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Zima. 352 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Pikantny gulasz jagnięcy z dyni, Zimowy gulasz jagnięcy z pikantną kiełbasą, oraz Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Jagnięcinę posmarować ze wszystkich stron: osuszyć ręcznikiem papierowym. Suszenie jagnięciny w ten sposób najpierw pomoże jagnięcinom brązowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym, ciężkim, jednostronnym garnku, takim jak holenderski piekarnik, na średnim ogniu. Gdy garnek jest gorący, dodaj kawałki jagnięciny partiami, uważając, aby ich nie tłoczyć. Gotować, obracając w razie potrzeby tak, aby kawałki jagnięciny brązowały równomiernie ze wszystkich stron, przez 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Podsmażyć cebulę, paprykę, chiles, czosnek: przywrócić garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj cebulę, suszoną paprykę i czerwoną paprykę i wymieszaj, aby pokryć olejem w garnku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać czosnek i gotować 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodać Garni bukiet z pietruszki, tymianek, liść laurowy: dodać Garni bukiet poprzez umieszczenie pietruszki, tymianek i liść laurowy w środku dwukrotnie na placu gazę. Zbierz końce i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Dodać przyprawy, pomidory, jagnięcinę, bulion, rodzynki, zioła, dusić i gotować: wymieszać z papryką, kminkiem i kardamonem i gotować przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Dodać puréed (lub gotowane pomidory umieścić przez młyn żywności) pomidory, jagnięcina, bulion z kurczaka, rodzynki i Garni bukiet. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ciepło do niskiego. Gotować, częściowo przykryte, przez około 3 godziny, lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
11
Podawać na kuskusie lub ryżu (opcja bezglutenowa).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Pendulum Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn