Pikantny groszek z warzywami
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Pikantny groszek Split z warzywami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1723 kalorii, 71g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, grochu, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Indyjski groszek Split z warzywami, Arhar dal {Yellow split peas / toovar dal} z pikantnym temperowaniem, oraz Split groch i ogony wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 4 szklanki wody i groch podzielony do wrzenia w rondlu 2-quart; zmniejszyć ogień. Przykryć i dusić 45 minut.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 8-calowej patelni na średnim ogniu. Gotuj kokos, kolendrę, kozieradkę i laskę cynamonu, stale mieszając, aż kokos będzie jasnobrązowy.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą i czerwonym pieprzem. Miksturę kokosową zmiażdżyć zaprawą i tłucz aż do drobno zmielonej masy; odstawić na bok.
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Marchew, cukinię, cebulę i bakłażana gotować na oleju, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka.
Wymieszać 2 łyżki wody do miąższu tamaryndowca, aż zmiękną. Wymieszaj mieszaninę tamaryndowca, mieszankę kokosową i groch w mieszaninę warzywną. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając i dodając wodę, jeśli to konieczne, aż do uzyskania konsystencji gęstej zupy, aż będzie gorąca i dobrze wymieszana.