Pikantny Glazurowany Bakłażan
Pikantny glazurowany bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 77 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, szczypiorek, azjatyckie bakłażany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pikantny Bakłażan Szkliwiony Hoisin, Miso-Bakłażan Szkliwiony, oraz Sambal glazurowany bakłażan i krewetki.
Instrukcje
Wrzucić bakłażana z 1 łyżeczką soli i odsączyć w durszlaku, mieszając od czasu do czasu, 45 protokół.
Bakłażan opłukać pod zimną wodą i dobrze wysuszyć, wyciskając nadmiar wilgoci.
Wymieszać mirin, sos sojowy, imbir i siedem przypraw proszku.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie smażyć bakłażana, aż zbrązowieje, o 8 protokół. Mieszaj mieszaninę mirin i gotuj, delikatnie mieszając i obracając często, aż sos stanie się glazurą, a bakłażan będzie rumiany i miękki, około 1 minuty.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej, posypane szczypiorkiem.
* Bakłażan można pokroić, osolić, opłukać i prasować 1 dzień wcześniej. Spokojnie.* Bakłażan, bez szczypiorku, można zrobić 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.