Pikantny Dżem Pomidorowy
Pikantny dżem pomidorowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 40 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś laski cynamonu, pomidory śliwkowe, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-pikantny dżem pomidorowy, Czosnkowe Crostini z Brie i słodko-pikantnym dżemem pomidorowym, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry.
Instrukcje
Zacznij od naszego poradnika krok po kroku do konserwowania.
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn w szerokie paski, pozostawiając gorzki biały rdzeń. Wyciśnij sok z cytryny przez sitko do dużego, szerokiego rondla.
Dodaj skórkę z cytryny, pomidory, cukier, kminek, 4 łyżeczki soli, płatki czerwonej papryki, laski cynamonu, goździki i imbir. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż pomidory będą soczyste i cukier się rozpuści, 15 do 20 minut. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory będą ciemne i syropowe, a termometr cukierkowy lub smażony w głębokim tłuszczu zarejestruje 220 stopni F, 40 do 50 minut (czas może się różnić w zależności od soczystości pomidorów). Zmniejsz ciepło, jeśli mieszanina zacznie się palić. Wyrzuć laski cynamonu.
Tymczasem wysterylizuj cztery 8-uncjowe słoiki i pokrywki do konserw.
Napełnij słoiki mieszaniną pomidorową, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni nad głową, a następnie uszczelnij i przetworz.