Pikantny Budyń Chlebowy Gorgonzola
Pikantny budyń chlebowy Gorgonzola jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 122 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, chleba, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pikantny Budyń Chlebowy, Pikantny Budyń Chlebowy Z Dyni, oraz Budyń chlebowy na słodko i słono.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Obficie posmarować 4 ramekiny 1 łyżką masła. Odstawić.
Kładziemy kostki chleba w jednej warstwie na blasze i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do wyschnięcia, około 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i sól; gotować, mieszając, aż cebula będzie jasnobrązowa, 5 do 7 minut.
Wymieszać rosół z kurczaka, śmietana, tymianek, i czarny pieprz na patelni; doprowadzić mieszaninę do wrzenia i usunąć z ognia.
Wymieszać kostki chleba i mieszaniny kurczaka bulion w dużej misce, aż dobrze połączone. Wymieszać 1 uncję pokruszonego sera gorgonzola. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 przygotowane ramekiny. Na wierzchu każdej z nich mała kruszonka z gorgonzoli.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 15 do 20 protokół.