Pikantny Bakłażan
Pikantny bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz japoński sos sojowy, wodę, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Bakłażan, Pikantny Bakłażan, oraz Pikantny Bakłażan Przepis.
Instrukcje
Pokroić bakłażany w poprzek na 1-calowe grube rundy. W 5-quart heavy czajnik ciepła 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i brown wycięte boki bakłażana w 2 partiach (dodając pozostałe 2 łyżki oleju przed drugą porcją), obracając bakłażana od czasu do czasu szczypcami.
W czajniku połączyć bakłażan i pozostałe składniki. Gotować mieszaninę, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo delikatny, ale nie rozpada się, o 15 protokół. Łyżką szczelinową ostrożnie przenieść bakłażana do miski. Zagotuj płyn pozostały w czajniku, odtłuszczając pianę, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki i dodaj sos do bakłażana.
Podawać bakłażan ciepły lub w temperaturze pokojowej z sosem i przyozdobione piernik, kolendra, i kiełki.