Pikantne żeberka wieprzowe glazurowane miodem i musztardą
Pikantne żeberka wieprzowe glazurowane miodem i musztardą wymagają około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 591 kalorii , 30 g białka i 29 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,52 USD za porcję . Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką musztardę dijon, przyprawę cajun, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 71% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Żeberka wieprzowe z miodem i chipotle , Po Boys z boczkiem wieprzowym z octem habenero i majonezem miodowo-musztardowym oraz Kotlet wieprzowy z miodem, musztardą i jabłkami .
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Rozgrzej olej w rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż posiekaną cebulę przez około 5 minut lub do momentu, aż się skarmelizuje. Wymieszaj z miodem, musztardą i octem. Dopraw zmiażdżoną czerwoną papryką, przyprawą Cajun, solą i czarnym pieprzem. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Żeberka obficie posyp solą i pieprzem z obu stron.
Umieść żeberka na ruszcie, przykryj i otwórz otwory wentylacyjne w połowie. Piecz przez 35 minut. Obróć żeberka raz, upewniając się, że nie są przegotowane.
Posmaruj wierzch żeberek sosem i gotuj pod przykryciem przez 5–10 minut. Przewróć żeberka, przykryj i gotuj przez kolejne 5–10 minut.
Podgrzej pozostały sos i podawaj jako dip lub sos do polewania.