Pikantne Chili wołowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 774 kalorii, 24g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka grubo mielonej wołowiny, czosnek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Chili Z Wołowiną I Fasolą, Spicy Slow Cooker Wołowina Chili, oraz Pikantna Wołowina Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej, gorącej zupie garnek brąz chuck z tymiankiem, szałwią i czosnkiem. Gdy rumiane usunąć i odsączyć wołowinę. Odstawić. W tym samym garnku rozgrzać olej i dodać cebulę, czosnek, szalotka, czerwona papryka i jalapeno.
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Saute aż warzywa zaczną brązowieć, o 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3
Dodaj chili w proszku, pieprz cayenne, pieprz chipotle, sól i gotuj, mieszając, aż przyprawy zaczną przyklejać się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj Gallo burgundy i gotować, aż płyn zmniejszy się o 1 połowę.
5
Dodać pomidory i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać fasolę i zarezerwowaną wołowinę i dusić, częściowo przykryte, na średnim małym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Podawać z chipsami kukurydzianymi. Chili można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Podgrzać do podania.
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casteller Cava Rosado. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.