Pikantne warzywne jajko smażony ryż
Przepis pikantne warzywa jajko smażony ryż jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 1,12 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz marchew, groszek, dymkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Łatwy warzywny smażony brązowy ryż z jajkiem, Pikantna wołowina i szpinak Stir Fry z jajkiem smażonym ryżem, oraz warzywa smażony ryż, jak zrobić warzywa smażony ryż / rice s.
Instrukcje
Jeśli ryż od podstaw, gotować zgodnie z instrukcjami opakowania, a następnie odcedzić.
Chilli i czosnek (w tłuczku i moździerzu, jeśli masz) wymieszać ze szczyptą soli, aby uzyskać pastę.
Rozgrzać olej na woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać marchewkę i smażyć przez 5 minut do miękkości.
Dodać kapustę i pastę chilli i gotować przez 1 min więcej. Wrzucamy ugotowany ryż basmati lub resztki ryżu i smażymy przez 1 min, aż się nagrzeje.
Przesunąć mieszaninę ryżu na jedną stronę patelni.
Dodać jajka do oczyszczonej przestrzeni i jajeczkować, aż zestaw.
Wymieszać z cebulą, groszkiem i soją i smażyć wszystko razem, aż groszek będzie gorący.