Pikantne smażone tofu z kapustą i czerwoną papryką
Pikantne smażone tofu z kapustą i czerwoną papryką to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 331 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz paprykę serrano, wino ryżowe shao hsing, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pan smażone tofu, jarmuż i smażony makaron, Kapusta smażona Na Ostro z Pancettanem i cebulą, oraz Smażone tofu i grzyby Shiitake w pikantnym sosie z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż plastry tofu na ręcznikach papierowych do wyschnięcia.
W małej misce, połączyć sos sojowy, wino ryżowe, czas, i skrobia kukurydziana. W drugiej misce, połączyć sól, pieprz i cukier.
Rozgrzej wok lub duży (12-calowy) patelnia, która nie jest nieprzywierająca, aż kropla wody wyparuje w ciągu sekundy lub dwóch po dodaniu do patelni.
Dodać olej i zawirować do pokrycia wewnątrz patelni, a następnie dodać tofu. Stir-smażyć, aż zacznie kolor, 1-2 minuty, a następnie dodać czosnek, imbir, i chile. Kontynuuj gotowanie do pachnącego, o 15 sekund więcej.
Dodać czerwoną paprykę i smażyć przez dodatkową minutę, a następnie dodać jarmuż, sól, pieprz i cukier. Wrzucić wszystko razem dobrze, a następnie dodać mieszankę sosu sojowego i olej sezamowy. Gotować przez dodatkowe 30 sekund, aż sos tylko zgęstnieje i pokryje składniki.
Wyjąć z ognia i podawać z ryżem, makaronem lub innym rodzajem ziarna.