Pikantne, sezonowane chipsy z babki lancetowatej

Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić pikantne, sezonowane chipsy babki lancetowatej w domu. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 266 kalorii, 3 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, olej rzepakowy, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Frytki z babki lancetowatej z masłem i sezonowanym awokado, Chipsy z babki lancetowatej i Chipsy z babki lancetowatej.
Instrukcje
Umieść banany w misce z zimną wodą, aby namoczyć je przez 30 do 40 minut (ułatwi to ich obieranie).
Połącz sól, czosnek, cukier, chili w proszku, kminek, paprykę, tymianek, pieprz, ziele angielskie, cynamon i goździki na suchej patelni i lekko opiekaj, aż uzyskasz aromat, od 1 do 2 minut. Odłożyć na bok.
Rozgrzej duży garnek oleju rzepakowego do temperatury 350 stopni F.
Obierz banany i za pomocą mandoliny pokrój je wzdłuż na cienkie plasterki. Pracując partiami, smaż głęboko plastry babki lancetowatej na gorącym oleju, aż będą złote i chrupiące, od 2 do 3 minut.
Odsączyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Gdy wszystkie plasterki babki lancetowatej zostaną usmażone, wrzuć je do prażonej mieszanki przypraw i podawaj.