Pikantne pomidory Napoleon z czarną fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pikantnych pomidorów Napoleon z czarną fasolą. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chili w proszku, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostra Czarna Fasola, Ostra, Cytrusowa Czarna Fasola, oraz Pikantna czarna fasola i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać rozgrzaną fasolę w małym garnku na małym ogniu.
W małej misce wymieszać śmietanę, salsę verde oraz szczyptę soli i pieprzu. Odstawić.
Ułóż pokrojone pomidory na patelni. Doprawić plastry pomidora grubą solą morską, popękanym czarnym pieprzem i chili w proszku. Na każdy plaster pomidora nałóż czubatą łyżkę czarnej fasoli i rozłóż lekko pozostawiając trochę miejsca na krawędzi pomidora. Top z niektórych pokrojonych jalapenos, kolendra i sok z limonki.
Każdy plasterek skropić oliwą z oliwek. Zacznij układać plastry na siebie od 3 do 4 wysokości.
Przed podaniem przełożyć na półmisek i lekko skropić mieszanką kwaśnej śmietany.