Pikantne placki ziemniaczane z Zielonym Chutney może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 109 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, Serrano chili, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące placki z Quinoa z zielonym pomidorem Chutney i zielonymi pomidorami Zebra Heirloom, Placki babeczkowe z pikantną słodko-kwaśną brzoskwinią i papryką Chutney, oraz zielony chutney, jak zrobić słodki zielony chutney.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 121°.To dodać chutney, w maszynce lub blenderze, połączyć kolendrę, mięta, chili, imbir, czosnek, woda, sok z limonki, cukier i sól. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby uzyskać dobrą konsystencję. Smak i dostosować przyprawy. Powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3
Przełożyć do miski i ustawić aside.To dodać placki, w misce, połączyć mąkę z ciecierzycy, bulion, 1 Tbs. olej z orzeszków ziemnych, garam masala, kurkuma i proszek do pieczenia. Mieszaj, aż dobrze wymieszane. Wymieszać w zielonej cebuli, chili i kolendry. Ciasto powinno być grube. Doprawić solą i pepper.In patelnię do głębokiego smażenia na średnim ogniu, wlać olej na głębokość 1 cala i podgrzać do 177° na termometrze do głębokiego smażenia. W międzyczasie obrać i cienko pokroić ziemniaki i ziemniaki do pieczenia. Pracując partiami, zanurz plastry w cieście, aby pokryć, a następnie wsuń je do gorącego oleju. Smażyć, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron, 3 do 5 minut na stronę. Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć. Utrzymuj ciepło w piekarniku podczas gotowania pozostałych placków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mąka Z Ciecierzycy
Pieczenie Ziemniaków
1 1/3 Szklanki Melasy
Garam Masala
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Kurkuma
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego