Pikantne Placki
Pikantne placki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 50 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka papryki, papryka, mąka plus 1/2 szklanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pikantny Wiejski Placek Z Szynką I Kukurydzą, placki ze szpinakiem, jak zrobić placki ze szpinakiem | palak pakoras, oraz placki z ciecierzycy, jak zrobić placki z ciecierzycy / chana vadas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody. Po 15 minutach dodaj kolejną filiżankę ciepłej wody i mąki, mieszając drewnianą łyżką lub gumową łopatką na tyle, aby wymieszać ciasto bez ugniatania. Przykryć miskę i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 2 lub 3 godziny, lub do podwojenia wielkości.
Gdy ciasto wyrośnie, sól rozpuścić w pozostałej filiżance ciepłej wody i dodać, mieszając ją do ciasta rękami. Ciasto na początku będzie wyglądać szałowo, ale stopniowo będzie tworzyć bardziej kremową konsystencję, choć nadal grudkowatą. Używając rąk jako wiosła, ubijaj ciasto, aż będzie gładkie i jednolite w konsystencji. W razie potrzeby ubić w innej 1/2 szklanki mąki. Powinno to bardziej przypominać suche ciasto niż ciasto chlebowe.
Beat w pepperonata, a następnie odstawić pod ściereczką na 15 protokół.
Na wysokiej patelni rozgrzej olej do 360 stopni F. Wrzuć kapary do oleju. Po 30 sekundach Usuń i zarezerwuj większość kaparów, pozostawiając część, aby posmakować oleju. Mokre ręce i wycisnąć kawałek ciasta w 1 ręce, następnie przenieść ciasto do drugiej strony i ostrożnie upuścić go w oleju. Pracuj partiami, aby uniknąć przeludnienia miski i obniżenia temperatury oleju.
Gdy tylko placki staną się złotobrązowe, odwróć i brązuj drugą stronę.
Podawać natychmiast, chrupiące i gorące, z zastrzeżonymi kaparami.
W 12 do 14-calowej patelni saute, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj paprykę i saute na dużym ogniu 4 protokół, aż rumiane na brzegach i zmięknie.
Dodać ocet sherry, sól i pieprz, do smaku, zmniejszyć ogień do średniej, i nadal gotować przez 5 do 7 minut, aż papryka będzie miękka. Wyregulować przyprawę i odstawić do ostygnięcia.