Pikantne piersi z kurczaka z Raitą cytrynowo-ogórkową

Przepis Spice-Crusted piersi z kurczaka z cytrynowo-ogórkowym Raita może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 40 minut. Na $2.94 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 40g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ząbka czosnku, nasiona kopru włoskiego, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Crusted Jagnięcina Piersi Z Tajskiej Bazylii Raita, Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-szalotkowym, oraz Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej suchej patelni, toast kolendry, kminek i nasiona kopru włoskiego na umiarkowanym ogniu, aż złoty i pachnący, o 3 protokół.
Przełożyć do młynka do przypraw i ostudzić. Zmiel nasiona na drobny proszek.
Rozłóż rozdrobniony ogórek na kilku warstwach ręcznika papierowego i osusz więcej ręczników papierowych.
Przełożyć ogórek do miski i wymieszać z jogurtem, skórką z cytryny, czosnkiem, cayenne i 1 łyżeczką mieszanki przypraw; doprawić raita solą i pieprzem.
Kurczaka posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Posypać pozostałą mieszankę przypraw na całej piersi.
Podgrzać 2 duże żaroodporne patelnie na umiarkowanie wysokim ogniu i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek do każdego.
Dodaj 3 piersi do każdej patelni, strona skóry w dół, i gotować, aż złoty, o 4 protokół. Obróć piersi i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.
Przenieść patelnie do piekarnika i piec kurczaka przez około 8 protokół, lub aż po prostu gotowane przez.
Kurczaka podawać na ciepło, z raitą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Indaba Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.