Pikantne pieczenie kurczaka i szparagów
Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Sosny kurczak i szparagi piec może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, ser cheddar, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 61 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pikantny kurczak i szparagi, Pikantne Szparagi, oraz Saucy Ham and Potato Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Spryskaj naczynie do pieczenia 9x9 cali sprayem do gotowania.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu i gotować piersi z kurczaka, aż rumiane, obracając raz, o 5 minut na stronę. Kurczaka doprawić solą i czarnym pieprzem.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia ułożyć szparagi, na wierzchu ułożyć piersi z kurczaka.
W misce wymieszać śmietanę z rosołu, majonezu i soku z cytryny; polać kurczakiem i szparagami.
Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bulgotał, kurczak nie jest już różowy w środku, a soki są jasne, około 40 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Odsłonić naczynie i posypać serem Cheddar; odstawić do momentu rozpuszczenia się sera, około 5 minut, przed podaniem.