Pikantne Pestki Dyni-Pecan Kruche
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1082 kalorie, 12g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wody, syrop kukurydziany, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pestka Dyni Pekan Kruchy, Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, oraz Pestki Dyni Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Odstawić.
Połączyć cukier, wodę, masło i syrop kukurydziany w średniej wielkości garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie bogaty bursztynowy kolor i cukierki termometr rejestruje 300 ° F,do 20 minut.
Gdy termometr uderzy 149°, natychmiast wyjąć garnek z ognia i wymieszać cynamon, cayenne i sodę oczyszczoną. Mieszanina energicznie pęcznieje i piana. Wymieszaj z pestkami dyni i orzechami pekan. Natychmiast zeskrobać kruche na pergamin wyłożone blachy do pieczenia, rozłożenie go jak najwięcej z tyłu łyżki.
Posypać solą na gorąco kruche. Używając czystych opuszków palców, delikatnie naciśnij kryształki soli do kruchego.
Pozostawić kruche do całkowitego ostygnięcia, około dwóch godzin, a następnie rozbić na duże odłamki. Kruche będzie przechowywać do trzech tygodni przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.