Pikantne Pestki Dyni
Pikantne Nasiona Dyni to przepis bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla mapy żywności i obejmujący całe 30 przepisów z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 122 kalorie. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup olej rzepakowy, paprykę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, a jego przygotowanie zajmuje około 55 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa dyniowa z pieczonym czosnkiem i szałwią, pesto z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, Zupa dyniowa w curry z pikantnymi pestkami dyni i Zupa dyniowa w curry z pikantnymi pestkami dyni.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pestki dyni z oliwą, sosem Worcestershire i sosem z ostrej papryki.
Połącz sól, paprykę, kminek i cayenne; posypać nasionami i wymieszać.
Linia 15-calowa. x 10 cali x 1-cal. blacha do pieczenia z folią; natłuścić folię.
Na patelni rozłóż pestki dyni.
Piec bez przykrycia w temperaturze 250°C przez 45-50 minut lub do momentu, aż lekko się zarumieni i wysuszy, od czasu do czasu mieszając. Całkowicie ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku.