Pikantne małże na parze z chińskimi brokułami i makaronem Pancit
Przepis pikantne małże gotowane na parze z chińskimi brokułami i makaronem Pancit jest gotowy w około 5 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz olej sezamowy, wermut, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Małże gotowane na parze z pikantną włoską kiełbasą i koprem włoskim, Pikantny makaron w stylu azjatyckim z małż, oraz Pikantny Makaron Chiński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Namoczyć makaron w nim zawijając je wokół unclump je. Odstawić do zmiękczenia około 10 minut.Brokuły opłukać i przyciąć końcówki. Oddziel Duże zewnętrzne liście od wewnętrznych łodyg, aby wszystkie były stosunkowo tej samej wielkości. Par wszelkie szczególnie grube łodygi z nożem.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużym woku ustawionym na dużym ogniu. Gdy wok jest gorący dodać zieloną cebulę, czosnek, imbir i chiles. Smażyć do pachnącego, około 1 minuty.
Dodać małże i wymieszać smażyć, odkryte o 3 protokół.
Dodaj wermut i przykryj wok. Gotować, aż małże otwarte, o 3 protokół. Ostrożnie wyjmij wszystkie małże na duży talerz i wyrzuć wszystkie, które nie otwierają się.
Dodać olej sezamowy do woka.
Odcedzić makaron i dodać je wraz z 1 szklanką wody do gorącego woka, potrząsając patelnią, aby uzyskać je dobrze pokryte płynem.
Połóż oczyszczone i przygotowane Chińskie brokuły na wierzchu. Przykryć wok i gotować, aż brokuły zacznie więdnąć, o 3 protokół.
Brokuły wyjąć na talerz z małż.
Dodaj kiełbasę, potrząsając wokiem, aż zostanie tylko podgrzany i dobrze włączony do makaronu.
Na tacę do serwowania wlać makaron i cały płyn.
Udekorować posiekaną miętą i doprawić azjatyckim sosem rybnym.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.