Pikantne małże i krewetki z grzybami
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sosny małże i krewetki z grzybami może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 228 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, wino, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Kremowe krewetki chipotle z grzybami i dzikim ryżem, Krem z zupy kukurydzianej Cope ' a z krewetkami i grzybami, oraz Pikantne udka z kurczaka z grzybami i strąkami grochu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej głębokiej patelni, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż się połysk.
Dodać grzyby shiitake i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj szalotki i chile i gotować przez 2 protokół, aż po prostu zmięknie.
Dodać małże i wino i gotować odkryte, mieszając, aż połowa małży są otwarte, o 4 protokół.
Dodaj krewetki i gotować, mieszając, aż wszystkie małże są otwarte i krewetki są różowe i gotowane przez, o 4 minut dłużej.
Podawać w głębokich miseczkach z chrupiącym chlebem, aby skropić SOS.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.