Pikantne Marokańskie Szaszłyki Z Kurczaka

Need a danie główne bezglutenowe? Pikantne marokańskie szaszłyki z kurczaka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 9 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, grecki jogurt, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Grillowane marokańskie szaszłyki z kurczaka Nif, Marokańskie szaszłyki z kurczaka z sosem ziołowym, oraz Wiosenne warzywko + cytryna marokańskie szaszłyki z kurczaka z mielonym kozim serem jogurt.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; wymieszać w 1/8 łyżeczki soli. Zeskrobać mieszaninę do plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Dodać kurczaka; foka. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając po 1 godzinie.
Zanurz 12 (8-calowych) drewnianych szaszłyków w wodzie; moczyć 30 minut.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. 3 kawałki kurczaka, 1 kawałek pieprzu i 1 pomidor na przemian na każdym szaszłyku, zaczynając i kończąc na kurczaku; posypać równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Ułóż szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 4 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.