Pikantne makarony ryżowe z krewetkami i orzechami arachidowymi
Pikantny makaron ryżowy z krewetkami i orzechami ziemnymi zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis peskatariański ma 709 kalorii , 34 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 3,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup szeroki makaron ryżowy, wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 46% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Hot and Spicy Noodles With Vegetables , Hot Spicy Cold Noodles i Korean Bibim Naengmyun (Instant Spicy Cold Noodles) .
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny w dużej patelni na średnim ogniu; podsmaż cebulę, czosnek i płatki czerwonej papryki, aż czosnek lekko się zrumieni, około 2–3 minut.
Dodaj krewetki; smaż i mieszaj, aż krewetki zaczną twardnieć, około 5 minut.
Wymieszaj pomidory, masło orzechowe i pastę z czerwonej papryczki chili z mieszanką krewetek; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 20 minut.
Umieść makaron w dużej misce i zalej gorącą wodą. Odstaw, aż makaron zmięknie, około 15 minut.
Odcedź i dokładnie wypłucz.
Rozłóż makaron na talerze i polej sosem krewetkowym.
Udekoruj każdą porcję kolendrą, jogurtem i orzeszkami ziemnymi.