Pikantne makarony ryżowe z krewetkami i orzechami arachidowymi
Potrzebujesz dania głównego peskatariańskiego ? Pikantny makaron ryżowy z krewetkami i orzechami ziemnymi może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,86 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 709 kalorii , 34 g białka i 13 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką cebulę, olej roślinny, płatki papryki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Pikantny makaron z warzywami , Pikantny makaron na zimno i Koreański Bibim Naengmyun (Instant Pikantny makaron na zimno) .
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny w dużej patelni na średnim ogniu; podsmaż cebulę, czosnek i płatki czerwonej papryki, aż czosnek lekko się zrumieni, około 2–3 minut.
Dodaj krewetki; smaż i mieszaj, aż krewetki zaczną twardnieć, około 5 minut.
Wymieszaj pomidory, masło orzechowe i pastę z czerwonej papryczki chili z mieszanką krewetek; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 20 minut.
Umieść makaron w dużej misce i zalej gorącą wodą. Odstaw, aż makaron zmięknie, około 15 minut.
Odcedź i dokładnie wypłucz.
Rozłóż makaron na talerze i polej sosem krewetkowym.
Udekoruj każdą porcję kolendrą, jogurtem i orzeszkami ziemnymi.