Pikantne, Lepkie Kotlety Jagnięce
Pikantne lepkie kotlety jagnięce mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 778 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $5.96 za porcję. 79 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, ostry sos, kotlety z jagnięciny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantne, Lepkie Kotlety Jagnięce, Pikantne Kotlety Jagnięce Z Grilla, oraz Kotlety Jagnięce Z Pikantnym Sosem Orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Tost kolendry i nasion kopru włoskiego w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając co 30 sekund, aby nie palić. Gdy już wydadzą piękny aromat i zmienią ciemniejszy odcień, wyjmij z gorącej patelni i całkowicie ostudź na talerzu. Następnie wrzuć je do młynka do przypraw i zmiel na drobny proszek.
Wymieszaj przyprawy z jogurtem, pastą pomidorową, imbirem, czosnkiem, ostrym sosem, brązowym cukrem, solą, zdrowym odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu, octem jabłkowym i olejem. Smak i sezon według podniebienia.
Każdy kotlet przykryć marynatą, wcierając go w mięso i tłuszcz. Możesz marynować przez noc, kilka godzin lub tylko 30 minut. Zrobiłam wszystkie trzy i smakuje świetnie pod każdym względem.
Piec kotlety w 9-przez 13-calowe naczyniu do pieczenia, aż jagnięcina jest gotowane do średnio rzadkie, lub według własnych upodobań, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do odpoczynku, przykryte folią, na około 5 minut przed podaniem.