Pikantne krewetki z sosem czosnkowo-migdałowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pikantne krewetki z sosem czosnkowo-migdałowym mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 39g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ancho chile proszku, ocet winny, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki z pikantnym sosem czosnkowym, Przystawka: krewetki z pikantnym sosem Chili czosnkowym orzechowym, oraz Czosnek Migdał Krewetki.
Instrukcje
Rozłóż czosnek, jalapeos i połówki pomidorów na blasze do pieczenia i piecz przez około 30 minut, lub do momentu, gdy czosnek będzie złoty i po prostu miękki.
Rozłóż migdały w talerzu ciasta i piec przez 7 minut, lub do złotego koloru.
Niech migdały ostygną i grubo posiekać.
W robocie kuchennym grubo przecier czosnek z jalapeos, pomidorem i migdałami. Po włączeniu maszyny stopniowo dodawaj 3 łyżki oliwy z oliwek,a następnie ocet. Zeskrobać sos do miski i doprawić solą, czarnym pieprzem i cayenne.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Sezon krewetki z solą i pieprzem i wrzucić z ancho chile proszku.
Dodaj krewetki na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ledwo biały w całym, o 1 minuta na stronie.
Dodaj wino i dusić, potrząsając patelnię, aż krewetki są gotowane, o 30 sekund dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki na talerz. Dusić soki patelni aż zgęstnieje, o 30 sekund, następnie wlać je na krewetki i wrzucić do herbu.
Podawać krewetki z sosem czosnkowo-migdałowym.