Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dużej pokrojonej w kostkę cebuli, dużej pokrojonej w kostkę papryki, kapusty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shrimp Stir Fry Freezer Pack, Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Dodać mieszankę sosu sojowego; gotować, aż lekko zgęstnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
4
Dodać warzywa i płatki czerwonej papryki. Gotować, stale mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Warzywa
5
Dodaj krewetki i 1/4 szklanki wody. Gotować, często mieszając, aż krewetki są po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut więcej. Podzielić na 4 miski; podawać natychmiast.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.