Pikantne krewetki czosnkowo-pieprzowe
Pikantny czosnek i pieprz krewetki trwa około 35 minut od początku do końca. To danie główne ma 428 kalorii, 20g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Za 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, płatki pieprzu, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy obejmują Grillowany Pikantny czosnek krewetki, pieprz i ananas Kabobs, Pikantne Trzy Krewetki Pieprzowe, oraz Czosnek Pieprz Krewetki.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni na dużym ogniu.
Dodaj kapustę i 1 łyżkę wody smaż przez 30 sekund.
Wyjmij kapustę z patelni i umieść na półmisku do serwowania.
Rozgrzej Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju na patelni na dużym ogniu.
Umieść czosnek i krewetki na patelni i mieszaj, aż czosnek lekko się zrumieni, a krewetki staną się różowe.
Na patelnię dodaj pieprz, cebulę, kolendrę, sos sojowy i pozostałą wodę. Smażyć przez 10 sekund.
Wlej gorącą mieszankę na kapustę.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Momo Sauvignon Blanc z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Momo Sauvignon Blanc]()
Momo Sauvignon Blanc
Wyświetla złożony nos z aromatami owoców tropikalnych, nutami zielnymi i nutą cassis. Naturalna fermentacja dodaje podniebieniu bogatej i teksturowej jakości, z subtelnymi nutami skórki z cytryny i marakui. Wykończenie jest ostre i suche. Pyszny ze wszystkimi rodzajami owoców morza i letnimi sałatkami lub sam w sobie jako orzeźwiający aperitif.