Pikantne kotlety wieprzowe z pieczonymi ziemniakami

Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Pikantne kotlety wieprzowe z Herbed pieczonych młodych ziemniaków może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 296 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kotlety wieprzowe, mielony kminek, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Pieczone Na Patelni I Ziemniaki, Kotlety schabowe pieczone z rozmarynem i ziemniaki, oraz Kotlety schabowe grillowane z piecz ± cymi ziemniakami i jarmu ¿em dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W misce wymieszaj czosnek, kminek, imbir, nasiona kardamonu, sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
Rozprowadzić mieszaninę po obu stronach kotletów wieprzowych i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut (dłużej jest lepiej).
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać oregano, tymiankiem, rozmarynem i natką pietruszki.
Posypać solą i czarnym pieprzem.
Pieczemy ziemniaki w rozgrzanym piekarniku do miękkości, 20 do 25 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, i smażyć kotlety wieprzowe, aż rumiane z obu stron, mięso nie jest już różowy wewnątrz, a soki uruchomić jasne, 8 do 10 minut na stronie. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Przelać kotlety wieprzowe do naczynia do pieczenia z ziemniakami i piec, aż termometr pokaże 160 stopni F (70 stopni C), O 10 więcej minut.
Kotlety podawać z ziemniakami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.