Pikantne klonowe glazurowane kotlety wieprzowe z jabłkowym imbirem Chutney

Pikantne klonowe glazurowane kotlety wieprzowe z jabłkowym imbirem Chutney
Pikantne Klon glazurowane kotlety wieprzowe z Jabłko imbir Chutney może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 7,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 872 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz brązowy cukier, proszek ancho chile, proszek pasilla chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Przyprawione Klon glazurowane kotlety wieprzowe z gruszką Chutney, Kotlety wieprzowe z klonem i gruszką, oraz Kotlety wieprzowe z brzoskwiniowo-imbirowym chutneyem.

Instrukcje

1
Wymieszać bulion, sok jabłkowy, cukier i pieprz w średnim rondlu na dużym ogniu i zmniejszyć do 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą i przecedzić przez drobny sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Wymieszać wszystkie składniki, aż dobrze połączone.
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w małej misce, połączyć proszki chile i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Przyprawić schab do smaku solą i pieprzem i pocierać wszystkie powierzchnie mieszanką chile. Na dużej patelni piecz schab do średnio rzadkiego, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
SchabSchab
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić między kośćmi na 8 kotletów. W ciężkiej patelni grillowej, zapiekać kotlety 3 minuty z każdej strony, aż grill będzie oznaczony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Ułożyć na półmisku i posmarować klonową glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
7
Podawać z sosem i chutney na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
W dużym rondlu na średnim ogniu, roztopić masło i podsmażyć cebulę i jalapeno, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodaj imbir, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet, brązowy cukier i miód i gotuj, aż sos zmniejszy się o połowę i będzie miał szkliwiony wygląd. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj dwie trzecie plasterków jabłka i gotuj, aż owoce będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Wyłączyć ciepło i delikatnie złożyć w pozostałe jabłka i segmenty pomarańczowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Wlać chutney do miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Wymieszać w kolendrze, czerwona papryka i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami8cały czarny pieprzcały czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasno zapakowany ciemnobrązowy cukierciasno zapakowany ciemnobrązowy cukier2Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweproszek pasilla chileproszek pasilla chile2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana kolendraposiekana kolendra1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany czosnekposiekany czosnek2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir drobno pokrojony w kostkęimbir drobno pokrojony w kostkę170papryka habaneromrożony skoncentrowany sok jabłkowy Granny Smithmrożony skoncentrowany sok jabłkowy Granny Smith61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, połówki i cienko pokrojoneJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, połówki i cienko pokrojone2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepreparowany chrzan, osuszonypreparowany chrzan, osuszony1porcja startego parmezanumielone jalapenomielone jalapeno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomarańcze, skórka usunięta i drobno pokrojona, miąższ pokrojony na segmentypomarańcze, skórka usunięta i drobno pokrojona, miąższ pokrojony na segmenty1polędwica wieprzowa w środkowej części (9 kości)polędwica wieprzowa w środkowej części (9 kości)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana czerwona cebulagrubo posiekana czerwona cebula2Spód: okruszki z herbatników grahampapryka czerwona drobno pokrojona w kostkępapryka czerwona drobno pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa8trochę posiekanej cukiniiSólSól8trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn