Pikantne kebaby z kurczaka
Pikantne kebaby z kurczaka to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka filetów z piersi kurczaka, dymki, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 618 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Pikantne kebaby z kurczaka z ziemniakami cytrynowymi, oraz Pikantne Kebaby Wieprzowe.
Instrukcje
Czosnek, imbir, skórkę pomarańczową i dymkę zmielić na pastę w maszynce.
Dodaj miód, sok pomarańczowy, sos sojowy i olej, a następnie ponownie zmiksuj.
Wlać mieszaninę na kostkę kurczaka i pozostawić do marynowania na co najmniej 1 godzinę, ale najlepiej na noc. Pieczarki wrzucamy na ostatnie pół godziny, żeby też nabrały smaku.
Kurczaka, pomidory, grzyby i paprykę nawlecz na 20 drewnianych szaszłyków, a następnie gotuj na patelni przez 7-8 minut z każdej strony lub aż kurczak będzie dokładnie ugotowany i złocisty. Kebaby obrócić często i od czasu do czasu podlewać marynatą aż do równomiernego ugotowania. Ułóż na talerzu, rozetrzyj posiekaną dymką i zjedz palcami.