Pikantne jajka tiffin
Pikantne jajka tiffin to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą Spichlerz, pastę korma, Prażone nerkowce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 193 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to tiffin sambar, jak zrobić Hotel styl tiffin sambar, Czekoladowe tiffin Wielkanocne Gniazdo, oraz Biała czekolada z orzechami pekan.
Instrukcje
Umieścić 6 jaj na patelni z zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, a następnie szybko schłodzić w zimnej wodzie. Ostrożnie shell. Ważne jest, aby zawsze używać wielkości jajka podanej w przepisie.
Gdy jajka ostygną, rozgrzej olej, smaż cebulę przez 5 minut, następnie dodaj marchewkę i gotuj przez 10 minut więcej, aż będzie miękka. Wymieszać pastę curry i smażyć jeszcze kilka minut. Wymieszać z chlebem, a następnie, gdy mieszanina ostygnie, ubić Pozostałe jajko i wymieszać z przyprawą, aby uzyskać pastę.
Podzielić mieszaninę na 6 i spłaszczyć dłońmi (jeśli mieszanina, której używasz do powlekania jaj jest trochę lepka i przylega do rąk, a nie do jajka, zwilżyć ręce trochę lub natrzeć kroplą oleju słonecznikowego), a następnie użyć do owinięcia każdego jajka mieszanina uszczelni się dobrze, gdy naciśniesz ją razem.
Roll w nerkowce i schłodzić, aż gotowy do gotowania.
Toczenie obranych jaj w pyleniu mąki może pomóc mieszaninie powłoki trzymać, jeśli masz problemy. Przygotowane jajka można przechowywać w lodówce na noc.
Piekarnik rozgrzać do 190C / wentylator 170C / gaz 5, następnie piec jajka przez 15-20 min. Ostudzić przez 5 minut, a następnie ostrożnie przeciąć na pół za pomocą bardzo ostrego noża.
Podawać z miseczką chutney z mango i sałatką do głównego posiłku.