Pikantne i gęste Chili z indyka

Pikantne i gęste Chili z indyka
Pikantne i gęste Chili z indyka to bez nabiału danie główne. Za 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 405 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, pomidory, płatki papryki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 85%. Spróbuj Resztki Indyka? Spróbuj tego łatwego pikantnego Chili z indyka i fasoli Pinto, Pikantne Chili Z Indyka, oraz Pikantne Chili Z Indyka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę, zieloną paprykę, czerwoną paprykę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Rozdrobnij mielonego indyka na małe kawałki i dodaj do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk MielonyIndyk Mielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Przykryj garnek i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż indyk się ugotuje i nie będzie już różowy, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dopraw indyka chili w proszku, oregano, papryką, kminkiem, przyprawioną solą, płatkami czerwonej papryki, mielonym czarnym pieprzem i kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory z zieloną papryką chile, czerwoną fasolką chili, czarną fasolą, pastą pomidorową, jasnym piwem, sosem Worcestershire, płynnym dymem i sokiem pomidorowym do garnka. Luźno przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, ale nadal jest wilgotny, przez około 1 godzinę. Wymieszaj zarezerwowany płyn z pokrojonych w kostkę pomidorów z zielonymi papryczkami chili w chili, gdy się gotuje,aby nie wyschło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi ChilliPomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi Chilli
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Rot*el Lub Inna Marka Pieczone Na Ogniu Pokrojone W Kostkę Pomidory Z Chili (nie Odsączone)Rot*el Lub Inna Marka Pieczone Na Ogniu Pokrojone W Kostkę Pomidory Z Chili (nie Odsączone)
Piwo JasnePiwo Jasne
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Wymieszaj ostry sos pieprzowy przez chili. Zmniejsz ogień i gotuj kolejne 10 minut. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku

Składniki

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Gramona La Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Gramona La Cuvee Cava
Gramona La Cuvee Cava
Słomkowy żółty kolor. Dobra intensywność i wyrazistość na nosie z aromatami pestkowych owoców brzoskwini, loquatu, jabłka i gruszki. Cytrynowa nuta skórki cytryny zapewnia świeżość. Maślane nuty i subtelny dotyk gatunków i miodu.Wino jest dobre na wejściu, średnio mocne na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Odświeżające wykończenie i trwała kwasowość.Wino to można spożywać przez cały posiłek, od "aperitifu" po "digestif". Gastronomiczny i wszechstronny.Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn