Pikantne grillowane steki Rib-Eye z wędzoną salsą warzywną

Pikantne grillowane steki Rib-Eye z wędzoną salsą warzywną
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać pikantne grillowane steki Rib-Eye z wędzonymi warzywami Salsan spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,51 zł za porcję. To danie główne ma 1217 kalorii, 92g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, brązowy cukier, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantne grillowane steki Rib-Eye z wędzoną salsą warzywną, Grillowane Steki Z Łososia, oraz Steki Kowbojskie Z Grilla.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 7 składników w średniej misce. Za pomocą widelca, zacieru w czosnku. Używając mieszanki przypraw 3 łyżki do każdego steku, pocierać przyprawy po obu stronach steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Ubić olej kukurydziany do pozostałej mieszanki przypraw; odstawić olej na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść steki w dwóch szklanych naczyniach o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryć; steki schłodzić i olej pocierać co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
5
Szczotkuj steki z odrobiną oleju. Steki z grilla do pożądanej doneness, szczotkowanie od czasu do czasu z olejem pocierać, około 5 minut na stronę średnio rzadkie; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać z wędzoną salsą warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn