Pikantne grillowane ostrygi z azjatyckim pieprzem
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 8 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 32 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz imbir&, sok z cytryny świeżo squuezed, mango chutney, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Grillowane Ostrygi Z Dodatkiem Grejpfruta I Czerwonej Papryki, Ostrygi ze słodką papryką, oraz Grillowane ostrygi z pikantnym masłem estragonowym.
Instrukcje
Przygotuj grill. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej go do medium. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, Uruchom Brykiety z węgla drzewnego lub drzewnego; gdy brykiety są gotowe, ułóż je z jednej strony, aby utworzyć 2 strefy, dla bezpośredniego i pośredniego ogrzewania. Ostrygi będą gotowane po stronie pośredniej. (jeśli pieczenie, Rozgrzej piekarnik do 232°.) na patelni na średnim ogniu, roztopić masło z płatkami czerwonej papryki, szalotka i imbir. Gotować przez 4 do 5 minut, aż pachnące, ale nie brązowy.
Dodaj mieloną paprykę, chutney z mango, sos sojowy, sok z cytryny i Likier ostrygowy. Gotuj, aż płyn będzie bąbelkowy i zmniejszony, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki.Łyżka mieszaniny na ostrygi; każda Ostryga zajmie 1 do 3 łyżeczki polewy w zależności od wielkości.Grill na ruszcie i na pośrednim ogniu, przykryty przez 5 do 10 minut. W przypadku korzystania z piekarnika, 7 do 10 minut. Ostrygi są wykonywane, gdy krawędzie są zwinięte, a polewa jest bąbelkowa.
Podawać na ciepło na łóżku z koszernej lub soli kamiennej, aby zapobiec wywróceniu soków z skorupy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Fram Wina Chenin Blanc]()
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.