Pikantne Grillowane krewetki z sałatką z komosy ryżowej

Pikantne Grillowane krewetki z sałatką z komosy ryżowej
Pikantne Grillowane krewetki z sałatką z komosy ryżowej to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka sosu pieprzowego, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 58 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Grillowane krewetki z sałatką z komosy ryżowej, Grillowane krewetki i "kasza" z pikantną sałatką, oraz Grillowana pikantna sałatka z krewetek i szpinaku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Połącz 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżka oliwy z oliwek, chili w proszku, 1/2 łyżeczki kminku, czarny pieprz, ostry sos, papryka i 2 ząbki czosnku w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chili W ProszkuChili W Proszku
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Ostry SosOstry Sos
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj krewetki; wrzucić dobrze. Marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Opłukać i osuszyć komosę ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
5
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pozostałe 2 ząbki czosnku i quinoa; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
8
Dodaj 1 szklankę wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 13 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Połączyć pozostałe 2 łyżki soku z limonki, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, pozostałe 1/2 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki soli i miód w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KminekKminek
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj mieszankę quinoa, pomidory, ciecierzyca, awokado, i ser; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
AwokadoAwokado
SerSer
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
11
Usuń krewetki z miski; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Posypać krewetki pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Wątek 3 krewetki na każdy z 8 (6-calowy) szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
13
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
14
Podzielić mieszaninę quinoa równomiernie między 4 płyty. Do każdej porcji dodać 2 szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
15
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W58 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn