Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie

Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie
Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie to pescatarian danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów piniowych, skórki pomarańczowej, pietruszki liściastej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym, Kasza Wołowa Z Natką Pietruszki Kuskus, oraz Pikantne filety rybne z sosem maślanym cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Filety z plamiaka natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PlamiakaFilety Z Plamiaka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Do dużej żaroodpornej miski włożyć kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zalać 500 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
W międzyczasie roztopić masło na patelni i gotować cebulę delikatnie przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w orzeszki piniowe i sułtanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
7
Rozgnieść widelcem kuskus, dodać mieszankę cebuli, skórkę pomarańczową i sok oraz połowę natki pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić czarnym pieprzem. Przełóż do tacki do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Filety rybne ułożyć na kuskusie. Przykryć luźno dużym kawałkiem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Piec przez 15-20 minut, w którym to czasie ryba powinna być gotowana, zależy to od grubości filetów. Aby sprawdzić, miąższ powinien wyglądać na nieprzezroczysty i łatwo się łuszczyć, gdy jest popychany widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do filetów z plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn