Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie
Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie to pescatarian danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów piniowych, skórki pomarańczowej, pietruszki liściastej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym, Kasza Wołowa Z Natką Pietruszki Kuskus, oraz Pikantne filety rybne z sosem maślanym cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Filety z plamiaka natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na bok.
Do dużej żaroodpornej miski włożyć kuskus.
Zalać 500 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 5 minut.
W międzyczasie roztopić masło na patelni i gotować cebulę delikatnie przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista.
Zdjąć z ognia i wymieszać w orzeszki piniowe i sułtanki.
Rozgnieść widelcem kuskus, dodać mieszankę cebuli, skórkę pomarańczową i sok oraz połowę natki pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić czarnym pieprzem. Przełóż do tacki do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
Filety rybne ułożyć na kuskusie. Przykryć luźno dużym kawałkiem folii.
Piec przez 15-20 minut, w którym to czasie ryba powinna być gotowana, zależy to od grubości filetów. Aby sprawdzić, miąższ powinien wyglądać na nieprzezroczysty i łatwo się łuszczyć, gdy jest popychany widelcem.
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do filetów z plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.