Pikantne filety rybne z sosem maślanym cytrynowym

Filety rybne natarte przyprawami z sosem maślanym cytrynowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis z finecooking.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, masło, filety z soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Filety Rybne W Sosie Cytrynowym, Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym, oraz Filety rybne smażone na patelni z brązowym masłem, octem cytrynowym i słodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć pieprz, papryka, tymianek, musztarda, sól, i cayenne.
Posmaruj obie strony ryby 2 łyżeczkami. z oleju i delikatnie pocierać mieszankę przypraw na całej ryby. W małej patelni, rozgrzać masło na średnim ogniu, wirowanie patelni, aż masło jest głęboki bursztyn brązowy, o 3 protokół; uważnie obserwować, więc nie pali.
Wlać sok z cytryny i ogrzać. Ustaw ciężką patelnię nonstick na średnim ogniu i ciepło 1 Tbs. oleju. Gdy olej jest gorący, dodać dwa filety i podsmażyć, aż gotowane przez, O 2 protokół. na stronę; przenieść na talerz i namiot z folią. Wytrzyj patelnię i powtórz z pozostałym olejem i rybą.
Podawać natychmiast, łyżką masła nad rybą. Propozycje Serwowania
Podawać z kuskusem z dodatkiem ziół, czerwonej papryki i szalotki.
na bazie czterech porcji, kalorii
22, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.