Pikantne Empanadas z kurczaka z pomarańczową salsą Verde
Przepis pikantne Empanadas z kurczaka z pomarańczową salsą Verde może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 43 minuty. Ten przepis służy 10. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, cebula, jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantny kurczak z salsą Verde, Pikantny kurczak salsa verde, oraz Patelnia Nachos z pikantnym kurczakiem Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na średniej patelni saute, dodać cebulę, zielone chili, jalapenos, czosnek i kminek i saute, aż cebula będzie przezroczysta.
W dużej misce połączyć kurczaka, sok z limonki i kolendry.
Dodać mieszankę cebula-chili i wymieszać. Wymieszać z serem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Używając 4-calowej formy pierścieniowej, wyciąć okręgi z przygotowanego ciasta. Umieścić około 1 łyżkę mieszanki kurczaka w środku ciasta.
Umyć jajko pędzlem wokół obwodu ciasta. Złóż górną połowę, aby utworzyć pół koła. Uszczelnij zębami widelca.
Rozgrzać frytkownicę do 325 stopni F. z olejem arachidowym. Zanurzyć kilka empanadas do oleju, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Lekko ostudzić i podawać z pomarańczowym sosem do maczania Salsa Verde.
W dużej misce połączyć wszystkie składniki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.