Pikantne curry jagnięce

Pikantne curry jagnięce
Spicy Lamb Curry to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 419 kalorii, 37 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 2,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, brązowy ryż, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują klopsiki jagnięce w pikantnym curry, jagnięcinę Kofta Kari – klopsiki w pikantnym sosie curry oraz kotlety jagnięce z sosem śmietanowym curry lub stojak z jagnięciną.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze siedem składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Dodaj jagnięcinę; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
W piekarniku holenderskim podsmaż mięso partiami na oleju; wyjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni podsmaż cebulę w zalewie, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać wodę, paprykę, koncentrat pomidorowy, sól, musztardę i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wróć jagnięcinę na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Zdjąć z ognia; wymieszać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
7
Podawać z ryżem. W razie potrzeby posyp ananasem, kokosem i migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Indianin bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltlinerem i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn